top of page
eng

Bufar i fer ciència!

Taller per a escoles i instituts

 

Taller Escolar (primària i secundària)

 

Sinopsi

 

Un músic amb el seu instrument i un públic amb les orelles ben obertes. Tot és a punt perquè comenci el concert! Però... quins secrets amaga el so? Com funcionen els instruments de vent?

 

A “Bufar i fer ciència!” els músics canvien l’americana per una bata blanca amb el propòsit de mirar-se la música des d’un punt de vista poc habitual, el de la ciència. Petits experiments combinats amb exemples musicals serviran de fil conductor per apropar-nos a conceptes com l’ona sonora, la propagació i la producció del so, el timbre, la freqüència, l’amplitud... Tot plegat amb l’objectiu d’aprendre tots els secrets dels instruments de vent i, fins i tot, construir-ne algun!

 

De “Bufar i fer ciència!” en sortireu amb un grapat de preguntes. D’algunes en tindreu ja la resposta, en d’altres quedarà per descobrir perquè, com deia Albert Einstein, “l’important és no deixar de fer-se preguntes”.

 

A qui s'adreça?

 

Bufar i fer ciència! és un taller pensat per a grups/classe d’alumnes de cicle mitjà, cicle superior de primària i primer cicle de l’ESO.

 

Durada

 

1h i 30 minuts

 

Talleristes

 

Naüm Monterder

Oriol Garcia

Laia Pujol

Laia Saperas

Carlos Moliner

Marta Calvo

Alberto Hernández

 

* Taller dissenyat per l'Ensemble Una Cosa Rara i produït per la Fundació "La Caixa"

 

 

bottom of page